Over mij

Profiel:
Integratief kindertherapeut, psychosociaal hulpverlener, ondernemer, moeder, belangstellend, ambitieus, eeuwige leerling, empatisch, beelddenker, gelukkig mens, wandelaar en een kwaliteitsverbeteraar.  

 

Met kinderen werken:
Het is iedere keer weer magisch wat een kind meebrengt en welke signalen het geeft over wat er nodig is. Een kind weet het, kan het en doet het! Het kind weet wat zijn of haar probleem is, het kind is in staat het zelf op te lossen en wat mij nog het meest inspireert is de beweging van kinderen om hun problemen op te lossen.

Volwassenen hoor ik nog wel eens zeggen “ja, daar moet ik eigenlijk nog eens iets mee”. Kinderen niet. Zodra er een oplossing is voor een vervelende situatie of naar gevoel, grijpen ze deze met beide handen aan. De ruimte die dan vrij komt is heerlijk voor een kind. Dan kan het gewoon gelukkig zijn! Ik voel me vereerd om de reis van het kind een stukje mee te mogen lopen en getuige te zijn van wat een kind ontdekt en leert.


Ervaring:

Ik heb ruime ervaring in het begeleiden van kinderen en gezinnen. Mijn werkervaring deed ik op in het basisonderwijs, kinderopvang, naschoolse opvang, de kinder- en kraamafdeling in het ziekenhuis, jeugdhulpverlening en de gehandicaptenzorg. Vanuit een grote behoefte aan verdieping van de individuele behandeling, volgde ik de opleiding integratieve kindertherapie aan de Academie voor Psychotherapie in Amsterdam, waar ik in juli 2018 mijn diploma ontving. Sinds mijn beëdiging in januari 2014 werk ik in mijn praktijk voor integratieve kindertherapie: de Geluksfabriek.


Inspiratie:
Toen ik voor het eerst in contact kwam met Charlotte Visch* was ik vrijwel meteen verkocht. Ze vertelde over de integratieve manier van werken en lichtte dit toe met verhalen uit de praktijk. Charlottes manier van benaderen was in mijn ogen zo anders en vernieuwend.  In korte periode hielp zij ouders en kinderen gigantische stappen in de behandeling te zetten. In overeenstemming van de visie: het kind weet het, kan het en doet het startte ik in 2014 met de opleiding Integratieve Kindertherapie aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie.  Toen ik voor de eerste keer gezinnen begeleidde, voelde ik direct dat deze manier een daverend succes is. Inmiddels werk ik met veel enthousiasme in mijn eigen praktijk!

*Charlotte Visch is ontwikkelaar van de Integratieve Kindertherapie aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie en oprichter/eigenaar van ChildConsult, praktijk voor Integratieve Kindertherapie. Daarnaast is ze auteur van de boeken: De sleutel tot je kind, De angstwegwijzer, Gelukkige kinderen in een gelukkige klas en Kofferkinderen. 

"Kinderen hebben een
goede reden om te doen zoals ze doen." 

 

 

 

Heerlijke uitspraak van een kind, 'Jij kan echt alles tot leven laten komen! Weet je dat van jezelf, dat je dat doet?'