Over mij

Mijn naam is Daphne. Een kindertherapeut, moeder, beelddenker, eeuwige leerling, ondernemer, kwaliteitsverbeteraar, wandelaar en nog veel meer. Ik ben dol op alles wat doordacht is. Ik heb een grote liefde voor metaforen, gedichten, illustraties en symboliek.

In 2010 ontmoette ik Karel, mijn geliefde en man. In 2020 werd onze zoon Tobi geboren en in 2021 kwam onze dochter Anna ter wereld. Dagelijks verwonder ik me en voel ik me intens dankbaar dat ik deze geweldige kinderen op de wereld heb mogen zetten. Ze verruimen mijn blik op het leven elke keer weer opnieuw.

Voordat ik moeder werd, deed ik intens aan zelfontwikkeling en dit doe ik nog steeds. Zelfontwikkeling is een avontuur en een proces van vallen en opstaan, doen, reflecteren en weer doen! De dingen in mijzelf aanpakken en uit de weg ruimen zodat ik anderen optimaal kan begeleiden als professional. Dit is een buitengewoon geweldig ontwikkelingsproces en ervaring die niet stopt en blijft doorgaan. Het heeft me veel inzichten, innerlijke ruimte en vrijheid gegeven. In mijn ogen is dat de beste voorbereiding op het ouderschap geweest die ik me maar kon wensen. Ik leef vanuit mijn hart en draag dit uit in mijn werk.

 

Met kinderen werken:
Het is iedere keer weer magisch wat een kind meebrengt en welke signalen het geeft over wat er nodig is. Een kind weet het, kan het en doet het! Het kind weet wat zijn of haar probleem is, het kind is in staat het zelf op te lossen en wat mij nog het meest inspireert is de beweging van kinderen om hun problemen op te lossen.

Volwassenen hoor ik nog wel eens zeggen “ja, daar moet ik eigenlijk nog eens iets mee”. Kinderen niet. Zodra er een oplossing is voor een vervelende situatie of naar gevoel, grijpen ze deze met beide handen aan. De ruimte die dan vrij komt is heerlijk voor een kind. Dan kan het gewoon gelukkig zijn! Ik voel me vereerd om de reis van het kind een stukje mee te mogen lopen en getuige te zijn van wat een kind ontdekt en leert.


Ervaring:

Ik heb ervaring in het begeleiden van kinderen en gezinnen. Mijn werkervaring deed ik op in het basisonderwijs, kinderopvang, naschoolse opvang, de kinder- en kraamafdeling in het ziekenhuis, jeugdhulpverlening en de gehandicaptenzorg. Vanuit een grote behoefte aan verdieping van de individuele behandeling, volgde ik de opleiding integratieve kindertherapie aan de Academie voor Psychotherapie in Amsterdam, waar ik in juli 2018 mijn diploma ontving. Sinds mijn beëdiging in januari 2014 werk ik in mijn praktijk voor integratieve kindertherapie: de Geluksfabriek.

"Kinderen hebben een
goede reden om te doen zoals ze doen." 

 

 

 

 

 

 

 

 

‘Kinderen hebben recht op zelfrespect, zelfvertrouwen, zelfkennis, zelfliefde en zelfstandigheid.’