Mijn werkwijze

Je kunt zelf als ouder of een andere verwijzer het kind aanmelden bij mijn praktijk. Ouders ontvangen een intake-lijst en de behandelovereenkomst en vullen deze voor ons eerste gesprek in.

Samen plannen we het startgesprek, liefst met beide ouders. Je kind is bij dit gesprek niet aanwezig zodat je als ouder vrij kan vertellen wat je dwars zit en je kind zich niet beledigd hoeft te voelen. In dit gesprek vertellen jullie over de ervaringen met je kind zodat het probleem en de wensen van zowel jullie als het kind inzichtelijk worden.

Daarna zie ik jullie kind. Spelenderwijs laat ik kinderen ervaren wat er aan de hand is en ondersteun ik ze in het vinden van passende oplossingen. Je kind bepaalt wat we gaan doen. Kinderen kunnen kiezen uit o.a. verkleden, tekenen, zwaardvechten, knutselen, spelen met auto's, poppen, knuffels, bouwen, spelletjes doen en nog veel meer. Er zijn kinderen die alleen willen praten, en dat kan natuurlijk ook. 
Na vijf spelsessies is het tweede oudergesprek. Hierin bespreken we de ervaringen naar aanleiding van de speelsessies, hoe je het proces van je kind zo goed mogelijk kunt ondersteunen en het vervolg van de therapie.