Opvoedkoekje

Opvoedkoekje is een alternatief op een nieuwsbrief waarin allerlei zaken besproken worden, waarbij je als ouder, hulpverlener en/of leerkracht een nieuwe kijk kan ontwikkelen op opvoeding en in contact komen en ‘zijn’ met kinderen.

Het Opvoedkoekje is ontstaan vanuit het idee dat de koek soms op is. Het maximaal haalbare is bereikt als je alle middelen uit je eigen toolbox hebt geprobeerd. Soms kan een extra inzicht, oefening je weer op weg helpen waardoor je het weer snel zonniger in kan zien. Daarnaast streef ik naar een liefdevolle aanpak wat nog eens andere koek is dan wat in vele andere opvoedboeken beschreven staat. Dan hebben we, niet te vergeten, het koekje van eigen deeg. De liefde die je erin stopt om met aandacht met je kind om te gaan, krijg je vanzelf en sneller terug dan je denkt. In plaats van ruziën, blijft alles in het gezin op deze manier ‘koek en ei’.

Mocht je je bedenkingen hebben en wil je dit niet direct voor zoete koek slikken? Dan kan ik enkel zeggen, het is geen lariekoek. Ga het doen en ervaren en ik hoor graag wat je bevindingen zijn.

Opvoedkoekjes zullen bestaan uit:

  • Oefeningen zodat je thuis aan de slag kunt met de inzichten.
  • Praktische tips/adviezen zodat je in contact kunt blijven met je kind.
  • Praktijkverhalen.
  • Informatie over trainingen, workshops, lezingen, ouderavonden en andere activiteiten van de Geluksfabriek.